Liefhebbers van natuur en sport

 

Met zijn 80 ha. is het Donkmeer het mooiste en visrijkste meer van België. Aanpalend vindt u een natuurreservaat met Eendenkooi en Dierenpark.

 

Rond het meer en in de omringende broekbossen kan je aangename wandelingen maken, varen, vissen, enz.

 

Met de Nieuwdonk beschikt Berlare overigens over een heus park- en recreatiedomein waar je kan zwemmen, zonnen, spelen, (water)sporten, …

Cultuur en evenementen
 

Als je houdt van een vleugje cultuur kan je terecht in het cultureel centrum en de talrijke musea.  Elk museum is opgebouwd rond een bepaald thema.

 

Traditioneel worden er rond het Donkmeer verschillende evenementen georganiseerd en in het kasteel van Berlare kan je op regelmatige basis een klassiek concert bijwonen.

 

Ondernemerschap in Berlare
 

Berlare beschikt over een goed draaiende lokale economie die de gemeente doet leven. De dienst Citymarketing staat er ter uwer beschikking om 

u als ondernemer te begeleiden.

 

Dienst citymarketing:
09 342 92 40
citymarketing@berlare.be

Katja over Berlare:

 

"Het is oprecht een hele eer dat ik het volk mag vertegenwoordigen in Brussel. Maar eigenlijk deed ik dat al in het mooie Berlare. En voor alle duidelijkheid: dat blijft ook zo! Burgemeester zijn van je eigen lokale gemeenschap, het blijft de grootste eer en de leukste uitdaging. Van Berlare, de plaats waar ik geboren en getogen ben. Ik blijf dus burgemeester van de gemeente waar ik opgegroeid ben en alles geleerd heb. De gemeente vooral waar we met een fantastische ploeg mensen mogen besturen.

 

Maar als de kiezer je de kans geeft om deze ervaring mee te nemen naar Brussel, dan grijp je die kans met beide handen. Dus het is momenteel combineren, zoeken, agenda's op elkaar afstemmen. Maar zoeken we niet allemaal? Hebben we niet met zijn allen tijd te kort? Al wie werk en gezin goed wil combineren snakt naar meer tijd en ruimte. Ploetermoeders of bumpervaders worden ze genoemd. Daar ging mijn eerste vraag in de Kamer ook over. Hoe de regering er voor kan zorgen dat werk en gezin combineren meer haalbaar wordt.

 

Ik koos er ook bewust voor deel uit te maken van de commissie Binnenlandse Zaken. Politie, brandweer, veiligheid,... het zijn thema's die enorm belangrijk zijn voor de gemeente. Deze ploetermoeder blijft jullie dus vertegenwoordigen, in Berlare én in Brussel."

 

 

Katja is als burgemeester van Berlare verantwoordelijk voor politie, brandweer, personeel, burgerlijke stand, financiën & begroting en communicatie.

Spreekuur steeds op afspraak.
Je kan met Katja contact opnemen via de webpagina "CONTACT" in de rechterbovenhoek.
 
Indien u graag meer te weten wil komen over Berlare of graag op de hoogte blijft van het reilen en zeilen in onze gemeente verwijs ik u graag door naar de website van Berlare.

 

 

 

Berlaarse troeven in een notendop: