top of page

Commissie naturalisaties werkt stelselmatig achterstand weg

De plenaire vergadering heeft vandaag over 3.355 naturalisatieaanvragen beslist. Hiervan werden 2.151 dossiers goedgekeurd en 1.204 aanvragen werden afgekeurd. De achterstand die in de loop der jaren werd opgebouwd, wordt zo stelselmatig weggewerkt.


Naast de dossiers waar de plenaire vergadering over moest oordelen, werden nog verschillende aanvragen afgewikkeld. In 2.356 gevallen werden de dossiers afgesloten. De betrokkene was immers al Belg geworden of had nagelaten zijn dossier verder te vervolledigen.


Er is al langer een historische achterstand bij de naturalisatiedossiers. In september 2014 stond de teller op 36.642 achterstallige dossiers. Daarom werd beslist de kamercommissie naturalisaties reeds voor de start van het parlementaire jaar bijeen te laten komen.

Intussen werd 16 procent van de achterstand (5.711 dossiers) weggewerkt. Momenteel moeten er dus nog 30.931 dossiers afgewerkt worden. Bedoeling is op dit elan verder te gaan. De commissieleden en diensten werken snel en efficiënt om de beoogde resultaten te bereiken.



bottom of page