top of page

Berlare investeert samen met Eandis in groene infrastructuur


Vandaag kondigde Berlare de realisatie van zes investeringsprojecten aan. Elk van die projecten ondersteunt het meerjarenbeleidsplan van de gemeente en combineert financieel of ecologisch rendement met meer comfort -of ‘zuurstof’- voor alle bewoners. Eandis tekende voor advies en uitvoering. Ook voor de komende jaren staan nieuwe projecten in de steigers.


‘Berlare begon 2014 in een moeilijke financiële context’, zei burgemeester Katja Gabriëls. ‘Desondanks wou het gemeentebestuur duidelijke accenten leggen via slimme investeringen. We zijn constant op zoek naar een efficiënte besteding van de beperkte middelen die we hebben. Vandaar dat we kozen voor concrete projecten die onze eigen werking efficiënter maken en die onze inwoners ‘zuurstof geven’. Omdat de projecten goed zijn voor het milieu, zullen ze onze inwoners meer zuurstof geven. Voor zes specifieke projecten lieten we ons bijstaan door specialisten van Eandis, die ons nauwgezet adviseerden en begeleidden. Dankzij hun voorbereidingen en studietrajecten kunnen we overal zinvolle verbeteringen voorleggen. Verbeteringen die bovendien op termijn heel wat besparingen met zich meebrengen. Centen die we uitsparen en zo in andere projecten voor onze inwoners kunnen steken.'


Concreet gaat het onder meer om een dakrenovatie en relighting van de sporthal van Berlare, een glasvezelkabel tussen het Dorp en het cultureel centrum Stroming, fietslaadpalen voor elektrische fietsen aan het Museum Donkmeer en het bijsturen van de openbare verlichting. Later volgen nog zes stookplaatsrenovaties in gemeentegebouwen en een vernieuwing van een deel van het wagenpark van Berlare.



bottom of page